aktuellt

HEXPOL förvärvar 80 % av MESGO Group

By 9 October 2018October 18th, 2018No Comments

HEXPOL AB (publ) har förvärvat 80 procent av aktierna i MESGO Group från huvudägaren Francesco Caldara och övriga delägare. MESGO Group är en ledande aktör inom högpresterande elastomerer samt specialister inom konventionella rubber compounds och termoplaster. MESGO Group har en årlig omsättning om ca 100 miljoner euro med ca 180 anställda i sex toppmoderna anläggningar i Italien, Polen och Turkiet.

Förvärvspriset beräknas uppgå till cirka 168 miljoner euro på skuldfri bas. HEXPOL har en option att förvärva, och familjen Caldara har en option att sälja, resterande aktier i MESGO Group.

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala marknadspositioner inom avancerade polymer compounds (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast- och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels).

Kunderna är i huvudsak den globala fordons- och verkstadsindustrins systemleverantörer, bygg- och anläggningsbranschen, energi-, olje- och gassektorn, tillverkare av medicinteknik samt OEM-tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products och har 43 tillverkande enheter. HEXPOL-koncernens försäljning 2017 uppgick till omkring 12 miljarder kronor. HEXPOL-koncernen har cirka 4 400 anställda i elva länder. HEXPOL AB är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap.

HEXPOL rådgavs av HWF Advokater i transaktionen. Legala rådgivare i Italien var Gattai, Minoli, Agostinelli & Partners.